Om os

Nabd El danmark  (”Danmarks puls”) er en dansk netavis på arabisk.

Vi er et nichemedie med store ambitioner og stort potentiale, der vil give Danmark et arabisk ansigt og en arabisk tunge. Vi blev grundlagt af en gruppe dansk-arabiske mediefolk og akademikere, da de opdagede, at der var tydelig mangel på tilstrækkelige informationer om Corona på arabisk i Danmark.

I december 2020 viste en kortlægning af etniske minoritetsborgeres brug af informationskanaler til at få viden om COVID-19, som konsulentfirmaet Realize producerede for Sundhedsstyrelsen, at netavisen er en af de vigtigste arabiske informationskilder i forhold til COVID-19 i Danmark.  

Navnet på netavisen (nabd.dk – Danmarks puls) signalerer, at netavisen ikke er en kampplads eller et forum for enkelte grupper, men for alle i målgruppen. Netavisen gør det nemmere for dansk-araberne at orientere sig om, hvad der foregår i samfundet, og giver dem ikke mindst mulighed for at være med til at tegne et virkelighedsbillede af landet nationalt og i en international kontekst. 

I det redaktionelle indhold tilstræber vi objektivitet, alsidighed og troværdighed. Vi har fra starten valgt at være debatskabende og at udfordre læseren.

Planen er på sigt at have netavisen kørende på både arabisk og dansk, hvormed den vil være et af de få medier i Danmark, hvor flere generationer kan mødes.

Med den nye netavis på arabisk og senere på dansk ønsker vi at give dansk-araberne og andre med interesse i dansk-arabiske forhold en mulighed for at skaffe information om udvikling i det danske samfund på en fair og samtidig saglig vis. En netavis, der ikke kun taler om dem, men med dem, på en platform, hvor de kommer til orde. 

I det redaktionelle indhold tilstræber vi objektivitet, alsidighed og troværdighed. Vi har fra starten valgt at være debatskabende og udfordre læseren.

Hvad gør vi?

Producerer dagligt artikler om hverdagen i Danmark vedrørende alt fra store politiske initiativer til royale mærkedage.

Sætter fokus på hverdagen for dansk-araberne via artikler, interviews, portrætter og dækning af relevante begivenheder.

Bringer daglige opdateringer om COVID-19 i Danmark samt om vaccineindsatsen.

Giver plads til debatindlæg om livet i Danmark skrevet af dansk-arabiske debattører.

Viser generelle informationer om livet i Danmark.

En populær Facebookside, hvor vi..

sender direkte med Facebook Live fra København og andre steder i Danmark i forbindelse med vigtige begivenheder.

producer det ugentlige program ‘‘Danmark i ugen, der gik’’ – sendes hver søndag (ses af 9.000 – 13.000 mennesker).

har over 250.000 interaktioner om måneden.

 

Netavisen er drevet på frivillig basis.

Kontakt: info@nabd.dk

Opdateret 20. marts 2021

 

زر الذهاب إلى الأعلى
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

أنت تستخدم إضافة Adblock

برجاء دعمنا عن طريق تعطيل إضافة Adblock