Om os

Nabd El danmark  (”Danmarks puls”) er en dansk netavis på arabisk. Netavisen beskæftiger sig primært med danske forhold og har til formål at informere arabisktalende i Danmark og resten af verden om hverdagslivet i Danmark. Netavisens primære målgruppe er herboende danskere med arabisk baggrund, som i flere år har efterspurgt en informationskilde, som de kan identificere sig med, og som sætter fokus på alle facetter af deres hverdagsliv i Danmark. Den opgave har en gruppe dansk-arabiske journalister og andre fagfolk taget på sig med oprettelsen af Nabd El danmark. Netavisen blev skabt i det første stadie af corona-krisen i Danmark, hvor efterspørgslen efter information på arabisk om corona var stor.

Idéen opstod på Facebook

Den 13. marts etablerede en gruppe dansk-arabiske journalister en Facebookside med navnet ”Informationer om corona i Danmark på arabisk”.

Oprettelsen af siden blev affødt af et konkret behov for information og oplysninger fra de danske myndigheder på arabisk.

Borgerne var bekymrede, og en direkte oversættelse af myndighedernes daglige pressemøder var ikke tilstrækkeligt.

Gruppen bag Facebooksiden har ikke alene oversat samtlige videoer fra Sundhedsstyrelsen til arabisk. Gruppen har ligeledes sørget for daglige nyhedsopdateringer samt en række Facebook Live interviews med fagfolk, herunder læger, socialmedarbejdere og jurister, som har forklaret, hvordan coronakrisen udvikler sig, og besvaret følgernes spørgsmål.

I løbet af de sidste fire uger har siden fået 4500 følgere, og opslag på siden er nået ud til 190.000 Facebook-brugere.

Gruppen bag Facebooksiden har modtaget flere spørgsmål om sundhed, angst og savn af fællesskab fra bekymrede følgere.

Følgerne har ligeledes efterspurgt journalistiske historier, der tager udgangspunkt i deres hverdag i Danmark. Derfor lancerer vi i dag netavisen ”Danmarks puls”.

Netavisen er drevet på frivillig basis.

Kontakt: info@nabd.dk

Opdateret 12. april 2020

زر الذهاب إلى الأعلى
error: